Overnachten in het Westerkwartier (2024)

  • Overnachten in het Westerkwartier (1)

In Westerkwartier kun je bijzonder overnachten. Slaap in een knus kerkje in Den Ham tussen de herenbanken. Of geniet van luxe en comfort midden in de natuur in Opende of Lettelbert. Op de boerderij in Oosterheerd ben je omringd door dieren en geniet je van prachtige vergezichten over de landerijen. Genieten kan goed in Westerkwartier.

Heilige nachten in Den Ham

Den Ham - Slapen in een kerk, dat is pas echt bijzonder overnachten. InDen Ham kan het. De fluitende vogeltjes begeleiden je naar de voordeur. Het kerkjeis klein en knus. Verder is hetvoorzien van een klein keukentje en een toilet. Binnen vind je naast een bankje en een bed, vier prachtige herenbanken uit de 18e en 19e eeuw met een fraai houtsnijwerk. Vanuit je bed zie je het knalblauwe plafond. De Den Hamse vrijwilligers laten je binnen en brengen je, als je wil,'s ochtends een lekker ontbijtje aan de deur.

Lees meer

Overnachten in het Westerkwartier (2)

Camping de Watermolen

Opende - Wil je actief genieten van rust, ruimte, natuur en water? Ga dan naar camping De Watermolen. Liever wat meer luxe? Er zijn ookglamping tenten die je kunt huren of boek de luxe watervilla. In het hoogseizoen wordt de camping voornamelijk bezocht door families die van natuur en rust komen genieten. Lekker zwemmen in het meer, vissen, buitenspelen, boompje klimmen en marshmallows roosteren boven een vuurkorf. Genoeg redenen dus om een keer naar Opende af te reizen.

Lees meer

Overnachten in het Westerkwartier (3)

Aan het Diepje

Lettelbert - Bij Aan het Diepje wordt het fijne buitengevoel gecombineerd met luxe en comfort; de perfecte ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Aan het Diepje ligt in Lettelbert, vlak bij de stad Groningen. Kom logeren in de ecolodge, een van de safaritenten of de pipowagen. Midden in het groen tussen de koeien en schapen. Op het terrein van Aan het Diepje vind je een zandbak en trampoline. Ook kun je er zwemmen in het Lettelberterdiep, kanovaren of een tochtje maken met het fluisterbootje. Als je trekkrijgt dan mag je zelf verse eitjes rapen of kruiden plukken in de moestuin.

Lees meer

Overnachten in het Westerkwartier (4)

In 't Holt 1654 Grandcafé & Logement

Zuidhorn - Sinds de 17e eeuw zijn in ’t Holt in Zuidhorn ambachtslieden gevestigd. In dit lokaal werd vroeger al naast slaapgelegenheid vooral een warm onthaal geboden. De norse herbergier ontving zijn gasten met gepaste terughoudendheid, maar schotelde ze al het goede uit de omgeving voor. In al die eeuwen is er eigenlijk niets veranderd. Nog steeds halen ze de producten uit de omgeving, serveren zegoede maaltijden met verse ingrediënten, schenken een mooie wijn en verzorgen de kamers. Verder kun je in het Grand café terecht voor een hapje en een drankje.

Lees meer

Overnachten in het Westerkwartier (5)

Landgoedboerderij Oosterheerdt

Leek - Hou je ook zo van dieren? Dan zit je bij Landgoedboerderij Oosterheerdt wel goed. Op deze indrukwekkende boerderij op het landgoed van Nienoord in Leek draait het dagelijks leven om alles wat met dieren te maken heeft. Ruim 300 schapen begrazen de landerijen en 's zomers vermaken de Groninger Blaarkopkoeien zich hier ook prima. Een leuke bestemming. Vanuit de B&B stap je zo de rustieke tuin in met prachtig uitzicht over de landerijen van het landgoed Nienoord.

Lees meer

Overnachten in het Westerkwartier (6)

Meer overnachten

  • De Lindehoff

    De Lindehoff

    Overnachten in het Westerkwartier (7)
    Zuidhorn

    Erfgoed

    De Lindehoff is een prachtige boerderij uit 1874, waar u logeert bij beeldend kunstenaar Margot Brekelmans. Het gastenverblijf voor twee personen, dat tot de Erfgoed Logies behoort, is gevestigd in het achterhuis en heeft een eigen opgang.

  • Camping 't Strandheem

    Camping 't Strandheem

    Overnachten in het Westerkwartier (8)
    Opende

    Camping

    't Strandheem is een comfortabele 4 sterren gezinscamping, die uitmunt door zijn ruime plaatsen, bomen en houtwallen, talloze recreatiemogelijkheden voor het hele gezin, maar ook door zijn ontspannen en gastvrije sfeer.

  • B&B de Boerenakkers

    Overnachten in het Westerkwartier (9)
    Boerakker

    Bed and Breakfast

    Een gezellig appartement dat centraal ligt in het Noorden van Nederland. Het appartement bevindt zich op 15 minuten van de stad Groningen. Het prachtige Westerkwartier kenmerkt zich door het indrukwekkende coulissenlandschap.

  • Groningen Buiten B&B

    Overnachten in het Westerkwartier (10)
    Zuidhorn

    Bed and Breakfast

    In de weilanden van Zuidhorn, vlak bij Groningen, zit de grootste B&B van de regio. Hier vind je de charme van een boerderij in combinatie met de luxe van een hotel. In de woorden van onze gasten: “Uitmuntende gastvrijheid in een prachtige omgeving.”

  • Het Koetshuis Visvliet

    Het Koetshuis Visvliet

    Overnachten in het Westerkwartier (11)
    Visvliet

    Groepsaccommodatie

    Achter het pand loopt het riviertje de Lauwers waar je aan de steiger optimaal kan genieten van het rustige viswater. In het gebied zijn diverse fietsroutes en wandelroutes voor een ieder die van een rustige omgeving houdt.

  • Bed and Breakfast het Heirhuys

    Bed and Breakfast het Heirhuys

    Overnachten in het Westerkwartier (12)
    Visvliet

    Bed and Breakfast

    Middenin het pittoreske dorp Visvliet bevindt zich Bed and Breakfast het Heirhuys.

  • B&B Reitsmahoeve

    Overnachten in het Westerkwartier (13)
    Doezum

    Bed and Breakfast

    B&B in het zuidwesterkwartier van de provincie Groningen.Landelijk gelegen, aan de rand van het dorp Doezum.Waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen en genieten van de natuur. Met de auto is het 20 min naar de stad Groningen,waar het uitgaansleven is.

  • Camping-jachthaven Aduarderzijl

    Camping-jachthaven Aduarderzijl

    Overnachten in het Westerkwartier (14)
    Aduarderzijl

    Natuurgebied

    Camping & Jachthaven Aduarderzijl bestaat uit een minicamping en een kleine jachthavenuniek gelegenaan het Aduarderdiep.

  • Best Western Hotel Restaurant Aduard

    Best Western Hotel Restaurant Aduard

    Overnachten in het Westerkwartier (15)
    Aduard

    Hotel

    Met de auto komt u langs de mooiste plekjes van de provincie Groningen. Voor een landelijke overnachting houdt u halt bij Hotel-restaurant Aduard, op vijf kilometer van Groningen.

  • Recreatiepark Westerkwartier

    Recreatiepark Westerkwartier

    Overnachten in het Westerkwartier (16)
    Niebert

    Camping

    Recreatiepark Westerkwartier is een gezellige familiecamping in Niebert (Groningen, Nederland), met jaarplaatsen voor stacaravans en een aantal kampeerplaatsen voor toercaravans en/of tenten.

  • Elisa Hoeve

    Elisa Hoeve

    Overnachten in het Westerkwartier (17)
    Grijpskerk

    Camping

    De Elisa Hoeve is een kleinschalig landelijk gelegen gastvrije camping aan de rand van Grijpskerk, gerund door Henk en Klaasje de Jong. Zij willen ruimte bieden aan gezinnen en alleenstaanden.

  • Camping de blauwe reiger

    Camping de blauwe reiger

    Overnachten in het Westerkwartier (18)
    Pieterzijl

    Camping

    Rustige, groene, parkachtige minicamping met 15 plaatsen, 2 camperplekken en 2 chalets. Grote oude bomen beschermen de camping tegen de wind. Hier kom je helemaal tot rust.

  • B&B De Zwerver

    Overnachten in het Westerkwartier (19)
    Oldehove

    Bed and Breakfast

    Bed and Breakfast De Zwerver is een voormalige stal met 3 slaapkamers met elk een eigen badkamer en een aparte ontbijtruimte. Ontdek via wandel- en fietspaden onder andere Oldehove met haar 2 prachtige molens, het Reitdiep, het Lauwersmeer en de Waddenzee

  • Bed & Broodje De Kastanje_Ezinge

    Overnachten in het Westerkwartier (20)
    Ezinge

    Bed and Breakfast

    Centraal in eeuwenoud wierdendorp Ezinge tussen wad en stad vind je een prima overnachtingsplek en uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.Een eigen entree met tuin, een ontbijt/werkkamer, ruime slaapkamer en luxe badkamer behoren tot jullie domein.

  • De Maarsdijk

    De Maarsdijk

    Overnachten in het Westerkwartier (21)
    Niekerk

    Camping

    Op De Maarsdijk verblijf je heerlijk ontspannen op een rustieke, maar moderne boerderij. Je kunt er kamperen op de camping of logeren in de ‘Boertel’: een hotel of bed & breakfast op de boerderij.

  • Romantisch overnachten in de huifkar.

    Romantisch overnachten in de huifkar.

    Overnachten in het Westerkwartier (22)
    Oldehove

    Bed and Breakfast

    Kom slapen in één van onze huifkarren. Zoals vroeger in het Wilde westen, maar nu op het mooie Groningse landschap. Kijk samen, vanuit de huifkar, naar de prachtige zonsopkomst of zonsondergang.

  • Gastenstee B&B Op De Wierde

    Overnachten in het Westerkwartier (23)
    Niehove

    Bed and Breakfast

    Genieten van de rust en het prachtige Groninger land? Wandelen of fietsen door het Nationaal Landschap Middag-Humsterland? Uitwaaien langs de waddenkust of struinen door het Nationaal Park Lauwersmeer?

  • Vakantiepark Cnossen Leekstermeer

    Vakantiepark Cnossen Leekstermeer

    Overnachten in het Westerkwartier (24)
    Nietap

    Camping

    Watersportcentrum Cnossen is een echt watersport bedrijf. Het bedrijf ligt tegen het Leekstermeer aan. Het watersportcentrum heeft een uitgebreide botenvloot.

  • Stro-Hotel Hayema Heerd

    Stro-Hotel Hayema Heerd

    Overnachten in het Westerkwartier (25)
    Oldehove

    Congres- en vergaderaccommodatie

    Het Stro-Hotel Hayema Heerd is gewóón bijzonder! Kom overnachten, feesten of vergaderen!

  • Uitrust

    Uitrust

    Overnachten in het Westerkwartier (26)
    Lauwerzijl

    Bed and Breakfast

    Dé plek om heerlijk tot rust te komen en weer op te laden! Je slaapt in een woning uit 1939, deze is volledig gerenoveerd en van alle gemakken voorzien.

  • camping Jilt Dijksheide

    camping Jilt Dijksheide

    Overnachten in het Westerkwartier (27)
    Opende, Groningen, Netherlands

    Camping

    Welkom bij Camping Jilt Dijksheide in Opende. Gelegen op de grens van Groningen en Friesland, in een betoverend coulisselandschap biedt onze camping een perfecte ontsnapping aan de drukte van alledag.

  • 'Gewoon' bijzonder kamperen

    'Gewoon' bijzonder kamperen

    Overnachten in het Westerkwartier (28)
    Oldehove

    Camping

    Hayema Heerd camping is "gewoon" bijzonder. Het kampeerterrein van ruim 0,5 ha. kent twee gezichten; een intieme paradijselijke plek voor kleinere tenten onder de appelbomen en een prachtig stuk open landschap met indrukwekkende vergezichten.

  • Boerencamping 't Hoogje

    Boerencamping 't Hoogje

    Overnachten in het Westerkwartier (29)
    De Wilp

    Camping

    De camping is gelegen in een afwisselend landschap met bos, heide, coulisselandschap, weilanden en mooie dorpjes. Er zijn genoeg fiets- en wandelmogelijkheden om Groningen, Friesland en Drenthe te ontdekken.

    W…

  • B&B de Haar

    Overnachten in het Westerkwartier (30)
    Marum

    Bed and Breakfast

    Welkom bij onze landelijke B&B gelegen op de grens van Groningen en Friesland op 3 km vanaf de A7.Ook Drenthe ligt in de nabijheid.

  • Vakantiewoning Coendersborg

    Vakantiewoning Coendersborg

    Overnachten in het Westerkwartier (31)
    Nuis

    Vakantiehuisje

    De Coendersborg is gelegen in het Groningse Nuis. Al in de zeventiende eeuw was er op deze plek een borg, echter de oude was in verval geraakt en werd in 1813 vervangen door het huidige landhuis.

  • Camping de poel

    Camping de poel

    Overnachten in het Westerkwartier (32)
    Opende

    Camping

    Camping De Poel ligt in het plaatsje Opende in Groningen. De camping ligt midden in de prachtige Groningse natuur, op de grens met Friesland. Op deze camping met eigen bos kun je volop genieten van de rust, ruimte en het mooie landschap dat Groningen t...

  • Vakantiewoning Borgbloemke

    Vakantiewoning Borgbloemke

    Overnachten in het Westerkwartier (33)
    Nuis

    Groepsaccommodatie

    Borgbloemke is een kop-hals-romp-boerderij waarvan de oudste stukken al dateren uit 1866. De woning is volledig gerestaureerd, waarbij veel aandacht is geweest voor de authentieke elementen.

  • Piloersema - / Hamsterborg

    Piloersema - / Hamsterborg

    Overnachten in het Westerkwartier (34)
    Den Ham

    Monument

    De Piloersemaborg of Hamsterborg is een borg gelegen in het Groningse Westerkwartier in het dorpje Den Ham, behorend tot de gemeente Westerkwartier. Het is de laatste boerderijborg in Nederland en is thans in gebruik als hotel en restaurant.

Ontdek ook

  • Meer Westerkwartier

    Meer Westerkwartier

    Overnachten in het Westerkwartier (35)
  • Met kinderen Westerkwartier

    Met kinderen Westerkwartier

    Overnachten in het Westerkwartier (36)
  • Wandelen in het Westerkwartier

    Wandelen in het Westerkwartier

    Overnachten in het Westerkwartier (37)
  • Nienoord

    Nienoord

    Overnachten in het Westerkwartier (38)
Overnachten in het Westerkwartier (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 5585

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.